Saláta Capri szigetéről

Caprese saláta

A caprese az egyik leggyorsabban elkészíthető olasz saláta, ami otthon is legalább olyan finom, mintha egy trattoriában rendelnénk magunknak. A caprese saláta klasszikus olasz étel, amely világszerte nagyon népszerű lett. A saláta friss paradicsomból, friss mozzarella sajtból, bazsalikomból készül, olívaolaj, só, és bors hozzáadásával.

A piros színű paradicsom, a zöld bazsalikom és a fehér mozzarella sajt színeiben a nemzeti zászlót jelenítik meg. Az összetevők nemcsak Olaszország színeit képviselik, hanem tradiciónális alapanyagok az olasz konyhákban.

  • Paradicsom
  • Mozzarella
  • Bazsalikom

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legjobbak, ilyen például az olaszok Caprese salátája is, mozzarella, friss paradicsom és bazsalikom a tökéletes kombináció.

A Caprese saláta története

A 20-as években, közvetlenül az első világháború után, egy különösen hazafias kőműves szeretett volna olyan ételt készíteni, amellyel hazája előtti tiszteletét fejezi ki. Ezt a caprese saláta megalkotásával tette.

A saláta elkészítése után nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett de az étel valójában az 1950-es években lett igazán népszerű. A saláta gyorsan Capri egyik kedvenc étele lett, amit a világ minden tájáról idesereglő turisták is előszeretettel fogyasztottak.

Hagyományosan kör alakban tálalt saláta ©Bryony Elena

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search