Saláta Capri szigetéről
Caprese saláta
A caprese az egyik leggyorsabban elkészíthető olasz saláta, ami otthon is legalább olyan finom, mintha egy trattoriában rendelnénk magunknak. A caprese saláta klasszikus olasz étel, amely világszerte nagyon népszerű lett. A saláta friss paradicsomból, friss mozzarella sajtból, bazsalikomból készül, olívaolaj, só, és bors hozzáadásával.
A piros színű paradicsom, a zöld bazsalikom és a fehér mozzarella sajt színeiben a nemzeti zászlót jelenítik meg. Az összetevők nemcsak Olaszország színeit képviselik, hanem tradiciónális alapanyagok az olasz konyhákban.
- Paradicsom
- Mozzarella
- Bazsalikom
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legjobbak, ilyen például az olaszok Caprese salátája is, mozzarella, friss paradicsom és bazsalikom a tökéletes kombináció.
A Caprese saláta története
A 20-as években, közvetlenül az első világháború után, egy különösen hazafias kőműves szeretett volna olyan ételt készíteni, amellyel hazája előtti tiszteletét fejezi ki. Ezt a caprese saláta megalkotásával tette.
A saláta elkészítése után nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett de az étel valójában az 1950-es években lett igazán népszerű. A saláta gyorsan Capri egyik kedvenc étele lett, amit a világ minden tájáról idesereglő turisták is előszeretettel fogyasztottak.