Spagetti Bolognese
A bolognai spagetti talán a legklasszikusabb olasz étel, és talán a legismertebb is az egész világon. Elkészítése kissé fáradságos és sok időt is vesz igénybe, de az eredeti, a Bolognai Kereskedelmi Kamaránál 1982-ben letétbe helyezett, és itt javasolt receptet követve, egy igazán finom, és ízletes ételt kapunk.
A bolognai spagetti története
Meg kell jegyezni, hogy a bolognai spagetti eredete egyáltalán nem a spagettivel kapcsolatos. A név egy bolognai receptből származik, amely a Tagliatelle-t és egy gazdag ragut foglal magában. Olaszországban a ragu egy olyan hússzószra utal, amelyet sok órán át, alacsony hőfokon főznek.
Valójában az „alla bolognese” csak egy, az Olaszországban készített sokféle ragu közül. E népszerű olasz étel eredetét kissé nehéz nyomon követni. Bár a világ nagy része úgy véli, hogy a spagetti bolognese Bolognából származik, ez valójában csak egy mítosz. A bolognai spagetti nem tekinthető autentikus bolognai ételnek, ennek ellenére világszerte nagy népszerűségre tett szert. Ezt a finom tésztát inkább a német és a brit családok kedvelik. Egy 2014-es tanulmányban a bolognai spagetti a harmadik legnépszerűbb étel, amelyet a németek fogyasztanak, különösen a munkahelyükön. Ugyanez a tanulmány feltárja, hogy jelenleg ez a második legnépszerűbb étel a brit otthonokban. Az Olasz konyha továbbra is a világ minden sarkából vonzza a figyelmet, a Spaghetti Bolognese eredete továbbra is rejtély marad.
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g sertéshús (darált)
- 250 g marhahús (darált)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 csipet só
- 1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
- 1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
- feketebors (őrölt)
- 200 g sűrített paradicsom
- A tésztához 2 L víz
- 1 kiskanál só
- 50 ml étolaj
- 300 g tészta – spagetti (száraz)